Hırvatistan Turistik Vizesi Hakkında

Hırvatistan Turist Vizesi

Hırvatistan turist vizesi kısa süreli (C vize) kategorisindedir. Hırvatistan transit geçiş veya  maksimum 180 gün içinde 90 günü aşmayan konaklamalarda verilmektedir. Hırvatistan turist vizesi başvuru sahibinin ülkeye giriş çıkış sayısına göre tek, iki veya çoklu olarak verilebilir. Ülkeye giriş çıkış sayısına bağlı olarak Hırvatistan vize ücretleri değişiklik göstermektedir. Hırvatistan vizesinin geçerlilik süresi yolcunun Hırvatistan'a yapacağı seyahat sebebibe bağlıdır. Hırvatistan turistik vize başvuru sahibine giriş veya çalışma hakkı tanımamaktadır. Mesleksel duruma göre Hırvatistan Turist Vizesi için gerekli evraklar aşağıdadır:

Şirket Sahipleri İçin Hırvatistan Turistik Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)

2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.

3. 2 adet biometrik fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)

4. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 

5. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)

6. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)

7. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)

8. Vergi Levhası fotokopisi (Güncel ve bir önceki yılın vergi ödemelerini göstermelidir)

9. Kimlik fotokopisi (Ön ve arka yüz)

10. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

11. Varsa Kira Gelirleri, Tapu Fotokopisi, Araç Ruhsatı Fotokopisi

12. Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu (Seyahat tarihleri ve başvuru dosyanızda bulunan bilgileri desteklemelidir)

13. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve Seyahat tarih aralıklarınızı kapsayan) 


SSK'lı Çalışanlar İçin Hırvatistan Turistik Vize Gerekli Evraklar

1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. 2 adet Biometrik fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunduğunuz Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve ıslak imzalı)
5. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
6. Vergi Levhası fotokopisi (Bir önceki yıla ait vergi ödemel bilgilerini içeren)
7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
8. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
10. SGK İşe Giriş Bildirgesi
11. SGK Hizmet Dökümü
12. Maaş Bordroları (Son 3 aylık maaş bilgilerini içerir, kaşe ve ıslak imzalı) 
13. Kimlik fotokopisi
14. Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, banka imza sirküleri ile birlikte)
15. Varsa Kira Gelirleri, Tapu Fotokopisi, Araç Ruhsatı Fotokopisi
16. Otel ve Uçak bileti rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
17. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat sürenizi kapsayan)

 

 Avukat-Doktor-Eczacı-Diş hekimi-Mühendisler İçin Hırvatistan Turistik Evrakla

1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Araç ruhsatı ve Tapu fotokopisi(Varsa)
5. T.C Kimlik fotokopisi
6. Otel rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
7. Uçak bileti rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
8. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır.)

İşveren ise;

a. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
b. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
c. Vergi Levhası Fotokopisi (Güncel ve bir önceki yılın vergi ödemelerini göstermelidir)
d. Meslek Kartı fotokopisi
e. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

SSK’ya bağlı ise;

a. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
b. İmza Sirküleri fotokopisi
c. Vergi Levhası Fotokopisi (Güncel ve bir önceki yılın vergi ödemelerini göstermelidir)
d. Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
e. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
f. Meslek kimlik kartı fotokopisi
g. İşe giriş bildirgesi
h. Maaş Bordrosu
i. SSK Hizmet Dökümü
j. Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

Devlet Memuru ise;

a. Bulunduğu devlet kurumundan alınmış ıslak imzalı ve kaşeli görev belgesi ve izin kağıdı
b. Maaş Bordrosu
c. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
d. Meslek Kimlik kartı fotokopisi
e. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

 

Hırvatistan Konsolosluğu, Devlet Dairesi Çalışanları, Hırvatistan Turistik Vizesi Evrakla

1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. İki adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı)
5. Bağlı bulunduğu makama görev ve izin yazısı
6. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü-arkalı fotokopisi
7. Maaş Bordrosu
8. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
9. T.C Kimlik fotokopisi
10. Araç ruhsatı ve Tapu fotokopisi (Varsa)
11. Otel rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
12. Uçak bileti (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
13. Seyahat sağlık sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır.)


Hırvatistan Konsolosluğu, Emekliler İçin Hırvatistan Turistik Vize Evraklar

1. Hırvatistan vize başvuru formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. İki adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten)
5. Emekli Cüzdan Fotokopisi yada Emeklilik maaşınızın yattığı Bankadan Hesap dökümü
6. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
7. Varsa Araç Ruhsatı ve Tapu fotokopisi
8. T.C kimlik fotokopisi
9. Otel rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
10. Uçak Bileti Rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
11. Seyahat Sağlık Sigortası(En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır.)

Hırvatistan Konsolosluğu, Ev Hanımları İçin Hırvatistan Turistik Vizesi Evrakları

1. Hırvatistan vize başvuru formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. İki adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten)
5. Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri (Varsa)
6. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
7. T.C Kimlik Fotokopisi
8. Aile Cüzdanı veya Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
9. Otel ve Uçak bileti rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
10. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır.)

Eşe Ait Evraklar;

Şirket sahibi ise;

a. İmza Sirküleri (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
b. Faaliyet belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
c. Vergi Levhası fotokopisi
d. Ticari sicil gazetesi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
e. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
f. Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri
g. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
h. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve Adres bilgilerini içeren, güncel)

SSK’lı ise;

a. İmza sirküleri (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
b. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
c. Vergi levhası Fotokopisi (Bir önceki yıla ait vergi ödemel bilgilerini içeren)
d. Ticari sicil gazetesi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
e. Vize talep dilekçesi
f. İşe giriş bildirgesi
g. SSK hizmet dökümü
h. Maaş Bordrosu
i. Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri (Varsa)
j. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
k. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Emekli ise;

a. Emeklilik kartı fotokopisi veya emeklilik maaşının yattığı bankadan hesap dökümü
b. Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri (Varsa)
c. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
d. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

 

Hırvatistan Konsolosluğu, Öğrenciler için Hırvatistan Turistik Vize Gerekli Belgeler

1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. İki adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Öğrenci belgesi
5. 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan noter onaylı Muvafakatname
6. T.C Kimlik Fotokopisi
7. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
8. Otel rezervasyonu (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
9. Uçak bileti (Seyahat tarih aralıklarınızı belirten ve başvuru dosyanızda ki bilgileri destekleyen)
10. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır.)

 

Anne/Babaya ait

Şirket sahibi ise;

a. İmza sirküleri
b. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
c. Vergi Levhası Fotokopisi (Bir önceki yıla ait vergi ödeme bilgilerini içeren)
d. Ticari Sicil Gazetesi
e. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
f. Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri
g. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
h. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

 

SSK’lı ise;

a. İmza Sirküleri
b. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış)
c. Vergi Levhası Fotokopisi (Bir önceki yıla ait vergi ödemel bilgilerini içeren)
d. Ticari Sicil Gazetesi
e. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
f. İşe Giriş Bildirgesi
g. SSK Hizmet Dökümü
h. Maaş Bordrosu
j. Araç Ruhsatı ve Tapu fotokopileri (Varsa)
k.Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
l. Aile Cüzdanı veya Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Emekli ise;

a. Emeklilik kartı fotokopisi veya emeklilik maaşının yattığı bankadan hesap dökümü
b. Araç Ruhsatı ve Tapu Fotokopileri (Varsa) 
c. Şahsi Banka Hesap Dökümü (Son 3 ay içerisinde alınmış, içerisinde en az 4000 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
d. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

 

Duyurular

Hırvatistan seyahatinde bulunacak olan Schengen

1 Ocak 2014 Hırvatistan Cumhuriyeti Schengen müktesebatınca geçerli Schengen vize sahibi kişiler kısa sürekli Hırvatistan kona...
2016-01-11 11:52:44 Devamı...

Consultation for Croatıa

Consultation for Croatıa, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Croatıa; Türkiye’ de bulunan Hırvatistan Konsoloslukl...
2016-01-11 11:52:18 Devamı...

Yeşil pasaport sahibi TC vatandaşlarının dikkatine

TC yeşil pasaportu bulunan Hırvatistan vize başvuru sahipleri, 180 gün içinde 90 günü ihlal etmeme kaydıyla Hırvatistan'...
2016-01-11 11:51:46 Devamı...

hırvatistan vize başvurularında bulunacak olan kişilerin dikkatine

Hırvatistan Konsoloslukları Vize Bölümü mesai saatleri; Pazartesi Cuma 09.00 / 12.00 ...
2016-01-11 11:51:36 Devamı...
Tüm Duyurular