Hırvatistan Ticari Vize Hakkında

Hırvatistan Ticari Vize

Hırvatistan Ticari vize başvurusunu tamamlamak ve mesleksel duruma göre  tüm gerekli belgeleri vize bölümüne ibraz etmek otomatik olarak vize verileceği anlamına gelmemektedir. Hırvatistan vizesi için yabancı uyruklu vatandaşa verilen vize Hırvatistan Cumhuriyetine girebilmeyi garanti etmez. Yabancı ülke vatandaşları Hırvatistan sınırı geçişlerinde iş seyahati sebebiyle seyahat ediyorlarsa sınır görevlilerine Hırvatistan'da ticari faaliyet gösteren firmanın Garanti Mektubunun bir kopyasını ibraz etmeleri gerekebilir. Bu sebeple el bagajında Hırvatistan Ticari vize Garanti Mektubunun dışında  yeterli harçlığın olduğunu kanıtlayan evrakları bulundurmalarında fayda vardır. 

Hırvatistan Ticari Vizenin Reddi Durumunda Ne Yapılır?

Hırvatistan ticari vizesinin reddedilme kararı, bu kararın gerekçelerini başvuru sahibine vize reddi / fesh mektubunda bildirilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının  Hırvatistan Konsolosluğunun ret kararına 15 gün içerisinde itiraz hakkı vardır. Hırvatistan Konsolosluğunun ret kararına yazılan itiraz mektubu Hırvatça yazılmalıdır. Hırvatistan ticari vize başvurusu reddedilen kişiye ücret iadesi yapılmamaktadır  Mesleksel duruma göre Hırvatistan ticari vize başvuru evrak listesi aşağıdadır:

 

Şirket Sahipleri İçin Hırvatistan Ticari Vize Gerekli Evraklar

1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. İki adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
5. İmza Sirküleri fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
6. Vergi Levhası fotokopisi (Güncel ve bir önceki yılın vergi ödemelerini göstermelidir)
7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
8. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
9. Bağ - Kur Hizmet Dökümü
10. Davetiye
11. Davetiye gönderen kişinin kimlik fotokopisi-şirket faaliyet belgesi
12. T.C Kimlik Fotokopisi
13. Otel Rezervasyonu (Seyahat tarihleri ve başvuru dosyanızda bulunan bilgileri desteklemelidir)
14. Uçak Bileti Rezervasyonu (Seyahat tarihleri ve başvuru dosyanızda bulunan bilgileri desteklemelidir)
15. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve Seyahat tarih aralıklarınızı kapsayan) 


Hırvatistan Konsolosluğu, SSK'lı Çalışanlar İçin Hırvatistan Ticari Vize Gerekli Evraklar


1. Hırvatistan Vize Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru dosyasınızda bulunan bilgilerinizi destekler)
2. Pasaport (Başvuru yapmak istediğiniz tarihten en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen sürenin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (Eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için sadece kimlik bilgilierinin yazılı olduğu sayfanını fotokopisi gereklidir.
3. İki adet Biometrik Fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış olması gerekir.)
4. Vize Talep Dilekçesi (Bağlı bulunulan Şirketin antetli kağıdına, seyahat tarih aralıklarınızı ve içeriğini belirten kaşe ve imzalı) 
5. İmza Sirküleri fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
6. Vergi Levhası fotokopisi (Güncel ve bir önceki yılın vergi ödemelerini göstermelidir)
7. Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
8. Faaliyet Belgesi Aslı (Güncel veya son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır)
9. Davetiye
10. Davetiye gönderen kişinin kimlik fotokopisi- Şirket Faaliyet Belgesi
11. İşe Giriş Bildirgesi
12. Maaş Bordrosu
13. SSK Hizmet Dökümü
14. Şirketin Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi
15. T.C Kimlik fotokopisi
16. Otel Rezervasyonu (Seyahat tarihleri ve başvuru dosyanızda bulunan bilgileri desteklemelidir)
17. Uçak Bileti Rezervasyonu (Seyahat tarihleri ve başvuru dosyanızda bulunan bilgileri desteklemelidir)
18. Seyahat Sağlık Sigortası (En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve Seyahat tarih aralıklarınızı kapsayan) 

 

 

 

 

 

 

Duyurular

Hırvatistan seyahatinde bulunacak olan Schengen

1 Ocak 2014 Hırvatistan Cumhuriyeti Schengen müktesebatınca geçerli Schengen vize sahibi kişiler kısa sürekli Hırvatistan kona...
2016-01-11 11:52:44 Devamı...

Consultation for Croatıa

Consultation for Croatıa, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Croatıa; Türkiye’ de bulunan Hırvatistan Konsoloslukl...
2016-01-11 11:52:18 Devamı...

Yeşil pasaport sahibi TC vatandaşlarının dikkatine

TC yeşil pasaportu bulunan Hırvatistan vize başvuru sahipleri, 180 gün içinde 90 günü ihlal etmeme kaydıyla Hırvatistan'...
2016-01-11 11:51:46 Devamı...

hırvatistan vize başvurularında bulunacak olan kişilerin dikkatine

Hırvatistan Konsoloslukları Vize Bölümü mesai saatleri; Pazartesi Cuma 09.00 / 12.00 ...
2016-01-11 11:51:36 Devamı...
Tüm Duyurular